| 

PÁLYÁZAT


Kedvezményezett neve: palyazat1
  KOBAPLAST MŰANYAGIPARI TERMELŐ, SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
  01
Projekt azonosítószáma:
  GINOP-1.2.1-14-2014-00888

 01

▪ Projekt címe:
  „Új műanyagipari termékek termeléséhez szükséges technológiai háttér megteremtése a KOBAPLAST Kft-nél"

 01

Szerződött támogatás összege:
  15 700 000 Ft

 01

▪ Támogatás mértéke (%):
  50%

 01

▪ Projekt tényleges befejezés:
  2016. január 31.

 01

▪ Projekt tartalmának bemutatása:

A KOBAPLAST Kft. műanyagipari kisvállalat a Széchenyi 2020 program keretében technológiai korszerűsítést valósított meg hajdúszoboszlói telephelyén. A projekt keretében beszereztünk egy műanyag fröccsöntő gépet, műanyag fröccsöntő szerszámot, továbbá infrastrukturális beruházás keretében biztosítottuk a gépteremben a technológia alkalmazásához szükséges körülményeket.

A 15,70 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt eredményeképpen új termékek gyártása válik lehetővé, mellyel vállalatunk versenyképességét növelni tudja.

A KOBAPLAST Kft. több mint 20 éve sikeresen működő 100%-os magyar tulajdonban lévő kisvállalkozás. Műanyag termékeinket - többségében közmű szolgáltatók részére gyártott plombákat -, a hazai, illetve az egyre bővülő exportpiacainkon értékesítjük. A versenyképességünk növeléséhez, a piaci igényeknek magas szinten való megfelelés céljából termékválasztékunkat folyamatosan fejlesztjük, és törekszünk az egyedi igények kielégítésére. A termékfejlesztés az alkalmazott technológia fejlesztésével együtt képes új piacképes termékek gyártására. Fejlesztési stratégiánk részeként hajdúszoboszlói telephelyünkön 2015 februárjában indult projekt keretében beszereztünk egy Arburg Allrounder műanyag fröccsöntő gépet; egy új termék gyártásához szükséges fröccsöntő szerszámot és klimatizáltuk a géptermet. A 15,70 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló, 31,41 millió összköltségű fejlesztés 2016 januárjában befejeződött. A gyártás, az elvégzett próbaüzemet követően, az új eszközökkel megkezdődött.