| 

PÁLYÁZAT


Kedvezményezett neve: palyazat1
  KOBAPLAST MŰANYAGIPARI TERMELŐ, SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
  01
Projekt azonosítószáma:
  GINOP-1.2.2-16-2017-00804

 01

▪ Projekt címe:
  Versenyképesség- és exportnövelés a műanyagipari termelő kapacitások növelésével a KOBAPLAST Kft-nél

 01

Szerződött támogatás összege:
  19 637 969 Ft

 01

▪ Támogatás mértéke (%):
  50%

 01

▪ Projekt tényleges befejezés:
  2018. március 29.

 01

▪ Projekt tartalmának bemutatása:

A KOBAPLAST Kft. műanyagipari kisvállalat a Széchenyi 2020 program keretében technológiai fejlesztést valósít meg hajdúszoboszlói telephelyén, melynek célja a termelési kapacitás bővítése a megnövekedett mennyiségi és minőségi piaci igényeknek való megfelelés érdekében; a gazdálkodás hatékonyságát növelő, az alaptevékenység technológiai sorába tartozó műanyagipari- és jelölőeszközök beszerzésével.
A KOBAPLAST Kft. közel 25 éve sikeresen működő 100%-os magyar tulajdonban lévő kisvállalkozás. Műanyag termékeinket – többségében közmű szolgáltatók részére gyártott plombákat – a hazai, illetve az egyre bővülő exportpiacainkon értékesítjük. A versenyképességünk növeléséhez, a piaci igényeknek magas szinten való megfelelés céljából termékválasztékunkat folyamatosan fejlesztjük, és törekszünk az egyedi igények kielégítésére. Fejlesztési stratégiánk részeként cégünk a hajdúszoboszlói telephelyünkön 2017 áprilisában indult projekt keretében a közmű szolgáltatók által felhasznált plombák gyártásának technológiai sorához szükséges termelő eszközöket szerzi be. Gyártó kapacitásunk 1 db műanyag fröccsöntő géppel (és kapcsolódó alapanyag ellátó rendszerrel /perifériákkal/) és 1 db műanyag fröccsöntő szerszámmal bővült, amellyel lehetővé vélik az NA25-50 plombatokhoz tartozó kapcsoló elemek standardizálása és egyidejűleg kétszeres mennyiség gyártása. Az elkészült plombák jelöléséhez 1 db lézergravírozót és 3 db melegfóliás nyomtatót szerzünk be. Valamennyi eszköz magas technikai és technológiai színvonalat képvisel.
A fejlesztés eredményeképpen feloldjuk a termelési szűkkeresztmetszeteket, növeljük a termelési kapacitást, a termelés biztonságát, a termékek minőségét. A megnövekedett és változó piaci igényekre gyorsabban tudunk reagálni, magasabb színvonalon tudjuk kielégíteni megrendelőink igényeit.